C5 / onder 14 nieuws

Wilskrachtig FC Twente C5 lijdt zuur verlies tegen Bentelo C1

FC Twente C5 – Bentelo C1 1-3 (0-1)
0-1 Bentelo C1
1-1 Maxime Bennink
1-2 Bentelo C1
1-3 Bentelo C1

FC Twente C5 trad niet in haar sterkste formatie aan, doordat er enkele speelsters met de Beloften waren afgereisd naar Hoornaar (SteDoCo). Ook zijn er nog steeds blessures, zodat er het nodige puzzelwerk voor trainster Carin Bakhuis was te doen.

De thuisploeg was vooral in de openingsfase duidelijk zoekende naar elkaar en had moeite met de speelwijze van Bentelo. De bezoekers probeerden vrijwel onafgebroken de lange bal te hanteren en te gokken op de snelle en lange spitsen. Het centrale verdedigingsduo Mira Jansen en Daisy de Boer moesten alle zeilen bijzetten om deze spitsen te bestrijden. Enkele keren konden zij de spitsen niet bijhouden en dan was er nog Lisa Pool, die met schitterende reddingen de “nul” wist te houden.

Na ruim een kwartier spelen kreeg FC Twente C5 de kontrole over de wedstrijd, maar de uitvallen van de bezoekers bleven gevaarlijk. Het veldspel van de thuisploeg was tot het 16 meter gebied goed, maar de laatste pass was te onzuiver om tot een echte doelpoging te komen. De bezoekers maakten uiteindelijk de openingstreffer, doordat hun rechtsbuiten in een “1 tegen 1” situatie te sterk was voor de uitkomende Lisa Pool.

Na de pauze speelde de thuisploeg heel gedreven en wisten Bentelo bij vlagen vast te zetten op de eigen helft. Er kwamen nu ook diverse kansen voor de Twentse meisjes. De beste kans in de openingsfase van de tweede helft was voor Maxime Bennink, maar de dwarslat redde de bezoekers. Het gaf aan, dat de thuisploeg de schroom van zich af had geworpen en nu de strijd aan wilde gaan. De beloning liet niet lang op zich wachten. Vanaf de rechterzijde zag Maxime Bennink de keeper van Bentelo te ver voor het doel staan en wist met een boogbal bij de tweede paal te scoren (1-1). Op dat moment meer dan verdiend, omdat het betere veldspel van de thuisploeg kwam. Er bleven kansen komen voor de thuisploeg, maar het vizier stond niet altijd op scherp of de keeper van Bentelo kon ingrijpen. Een misverstand in de verdediging van FC Twente zou uiteindelijk voor een ommekeer in de wedstrijd gaan zorgen. De spits van Bentelo maakte dankbaar gebruik van dit misverstand en zette de bezoekers weer op voorsprong. Sneu en zuur, omdat de thuisploeg zo goed in de wedstrijd zaten.

FC Twente probeerde veelal via Lisanne van Gurp en Maxime Bennink het tij te keren, maar de inzetten (waaronder een omhaal van Maxime Bennink) bleven zonder resultaat. In de slotfase wisten de bezoekers weer te profiteren van een lange bal, waarbij hun spits sneller was dan Daisy de Boer en uiteindelijk ook keepster Lisa Pool wist te verschalken.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons