C5 / onder 14 nieuws

Tiental FC Twente C5 vergeet zichzelf te belonen tegen NEO C2

NEO C2 –  FC Twente C5  3-3 (1-1)

1-0  NEO C2
1-1 Eigen doelpunt 
2-1 NEO C2
2-2 Nurija van Schoonhoven
2-3 Monica Fadda (penalty)
3-3 NEO C2

Trainster Carin Bakhuis had, net zoals in de voorgaande wedstrijden, te kampen met personele problemen. De FC Twente speelsters, die actief waren met “Oranje Onder 15” tegen Engeland  (woensdag 11 en vrijdag 13 april) kregen rust (Maxime Bennink, Lisanne van Gurp en Cheyenne van den Goorbergh) en er zijn nog steeds enkele speelsters geblesseerd. 

In de eerste helft hadden de bezoeksters het meeste balbezit en zetten de thuisploeg vast op de eigen helft.  Het spel was weer goed verzorgd en het wachten was op de openingstreffer voor de meiden. Er waren de nodige kansen, maar wonder boven wonder bleef een treffer uit. Zo kwam de openingstreffer, geheel tegen de verhouding in, op naam van de thuisclub. Even was de concentratie weg en daar wist NEO goed van te profiteren (1-0). Een paar minuten later werd Nurija van Schoonhoven aangespeeld op de rechtervleugel en wilde een voorzet geven op de inkomende Sabrine Ellouzi. 

Een verdediger van NEO wilde de voorzet blokken en zag tot zijn eigen verbazing de balvia zijn voeten in de kruising belanden (1-1). 
In de pauze moest Laika Boerrigter achterblijven met een rugblessure. Doordat er geen wisselspeelsters beschikbaar waren moest er dus met een tiental meisjes (!) de wedstrijd worden uitgespeeld tegen elf jongens!

NEO kon al vroeg na de theepauze profiteren van de overtalsituatie en de 2-1 binnen tikken.  Ook nu laat het antwoord van de Twentse meiden niet lang op zich wachten.
De bal wordt veroverd op het middenveld en Sabrine Ellouzi geeft een steekpass op Nurija van Schoonhoven, die op de rand van het “16 meter gebied” de bal aanneemt 
en de uitkomende NEO-keeper met een subtiel gepast schot kansloos laat (2-2).

De hartverwarmende inzet van het tiental van FC Twente C5 krijgt loon naar werken.
Toch willen ze meer dan een gelijkspel en blijven doordrukken. Op zo’n tien minuten 
voor het einde krijgt Nurija van Schoonhoven de bal aangespeeld en geeft een voorzet die door een NEO-verdediger met de arm wordt beroerd. Penalty! Monica Fadda benut dit buitenkansje (2-3)! Een paar minuten voor het einde krijgt NEO een vrije trap (op zo’n 30 meter van het doel). De bal wordt geplaatst achter de laatste linie en opgepikt door een NEO-aanvaller, die beheerst weet te scoren (3-3). 

De FC Twente meiden kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd.
Voor rust waren ze qua veldspel veel beter dan NEO en na rust hebben ze met een enorme inzet en met een sterke teamgeest laten zien dat ze ook mentaal ijzersterk zijn!

One Comment

  1. Rob Wallenburgapr 15, 2012 at 21:42Reply

    Oproep van het bestuur van Supportersvereniging Red Force aan ouders en speelsters van FC Twente C5!

    Mochten er bij een komende wedstrijd foto’s worden gemaakt, dan zouden wij graag een of meerdere foto’s bij een wedstrijdverslag plaatsen.

    Voor meer info:
    info@fctwentevrouwen.nl

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons