Featured

FC Twente Vrouwen verliest bekerfinale, maar trots voert boventoon!

juni 1, 2013 by FcTwenteVrouwen in Featured, Nieuws with 3 Comments

TWENTE VERLIEST DE LOTERIJ, MAAR HEEFT WEL DE HOOFDPRIJS!!

Strafschoppen beslissen uiteindelijk in het voordeel van regerend bekerhouder ADO Den Haag

Na de gewonnen halve finale in en tegen Heerenveen kwamen wij (Supportersvereniging Red Force) al gauw met het plan en initiatief om te kijken of er genoeg animo was om een busreis naar de finale tegen ADO (in toen nog Den Haag) te organiseren. Ons initiatief werd zeer op prijs gesteld door Wouter Du Gardijn, die namens de “Vrienden van FC Twente Vrouwen” aanbood om een deel van de bushuur voor hun rekening te willen nemen. Hierdoor konden we de busreis voor slechts 7,50 euro aanbieden.

De dag van vertrekRond 15 uur beginnen de eerste supporters zich te melden bij P1, de parkeerplaats voor de hoofdingang van De Grolsch Veste. Het is een leuke en gemoedelijke sfeer. Als iets later de twee bussen van Brookhuis Reizen het parkeerterrein oprijden, dan komt er toch wel iets los bij mij. Ik was zelf een van de weinigen, die destijds alleen en met het openbaar vervoer naar Almere ging om de eerste bekerfinale van FC Twente Vrouwen (gewonnen met 3-1 tegen FC Utrecht Vrouwen) mee te mogen maken. Onvergetelijke ervaring. Nu 6 jaar later gaan we met 89 supporters en met 2 bussen richting Katwijk! Een teken aan de wand of een signaal dat het Vrouwenvoetbal eindelijk begint te leven. In ieder geval wel bij “ons” FC Twente.

Rond 16 uur vertrekken we richting Holten om daar een tussenstop te maken om meiden van SC Lochem en de familie Klein Braskamp op te pikken. De sfeer in de bussen is prima, ook al door de aanwezigheid van het Voetbalkoor in een van de bussen.

Rond 18.30 uur zouden we het complex van Quick Boys moeten bereiken, maar door wegversmallingen en files komen we daar pas rond 10 over 7 aan. Vervolgens worden onze vlaggen verdeeld onder de supporters en gaan we als een zingende meute op weg naar de ingang. Daar aangekomen wordt iedereen gefouilleerd en gevisiteerd alsof je in de PI Vught zit onder het mom van “KNVB regels”.  KNVB houdt blijkbaar niet van sfeer, want confetti wordt in beslag genomen en ik moet notabene een plastic flesje AA-drank inleveren. Een kartonnen uitvoering van “Goedemorgen” en “Snelle Jelle” komen wel door de controle..

De wedstrijd

In de openingsfase heeft FC Twente enkele mogelijkheden, maar Shanice van de Sanden en Jill Roord hebben het vizier nog niet op scherp staan. ADO laat het initiatief aan FC Twente en gokt op de snelheid van Lineth Beerensteyn en de sluwe spits Renate Jansen. Diezelfde Lineth Beerensteyn ontglipt een keer aan de aandacht van Maud Roetgering en de inzet kan maar net door doelvrouwe Sari van Veenendaal tot corner worden verwerkt. FC Twente heeft wel meer balbezit, maar de combinaties stranden veelal voor het doelgebied van ADO Den Haag. Omdat ook ADO Den Haag niet tot echte kansen komt gaan we rusten met een tussenstand van 0-0.

In de rust gaan we op zoek naar een hapje en een drankje. Dan merk je ook het verschil tussen het aanbod in De Grolsch Veste en bij de amateurs van Quick Boys. Een wereld van verschil, net zoals het sfeerloze complex van Quick Boys. Het is dat de FC Twente supporters 120 minuten voor de sfeer zorgen en vrijwel onophoudelijk zingen, waardoor het nog enigszins gezellig vertoeven is. Een gebakken visje dat als lekkerbekje aan de man/vrouw wordt gebracht genomen en dan op zoek naar een drankje, dat in een “houten keetje” wordt verkocht.
Wat schetst mijn verbazing? Hetzelfde soort plastic flesje AA-drank wordt daar “gewoon” verkocht en dat terwijl een zelfde soort plastic flesje bij de ingang in beslag werd genomen!

Na de rust lijkt ADO wat minder op de counter te spelen en met meer aanvallende intenties te beginnen. Lineth Beerensteyn heeft een indrukwekkende solo, maar heeft zij geen ondersteuning van haar teamgenoten, zodat de voorzet achter het doel belandt. Dan komt het moment dat de matig fluitende scheidsrechter Sjoukje de Jong een overduidelijke overtreding van achteren op Marlous Pieete niet bestraft met een penalty en de daarbij behorende (minstens) gele kaart. Doorspelen dus. Enkele minuten later belandt een inzet van Maayke Heuver via doelvrouwe Barbara Lorsheijd op de lat. Ook Sherida Spitse komt tot driemaal toe aan een schot, maar even zo vaak staat Barbara Lorsheijd een puike partij te keepen. Wat heet, zij sleept ADO Den Haag er doorheen. Dan komt het moment van Lineth Beerensteyn. Hoewel er duidelijk een duwbeweging aan haar actie vooraf ging, mag zij alleen afgaan op Sari van Veenendaal en scoren. Niet lang daarna kan Marlous Pieete profiteren van een misverstand in de ADO-defensie en de ploegen op gelijke hoogte brengen (1-1).
Na 90 minuten kunnen de ploegen zich opmaken voor een verlenging.

In de verlenging is FC Twente de betere ploeg en lijkt ADO er conditioneel doorheen te zitten.
Sherida Spitse en Marlous Pieete hadden de beste kansen, maar Barbara Lorsheijd stond eens te meer een wereldpartij te keepen.


Wat volgt zijn dan de onvermijdelijke strafschoppen. Anouk Dekker ziet haar inzet gestopt worden door Barbara Lorsheijd en alle andere strafschoppen worden benut (5-4 voor ADO).

ADO verdedigt hiermee haar KNVB Beker met goed gevolg en wat rest zijn de medailles en “witte badjassen” voor onze trots. Uiteraard de felicitaties naar ADO Den Haag vanaf onzr zijde.

Rond half 11 vertrokken de bussen vanuit Katwijk richting Enschede. De sfeer was al top in de bus richting Katwijk en bij de wedstrijd. Maar ook in de busrit naar Enschede was de sfeer goed en zo te horen aan de reacties zal het zeker niet bij deze ene keer blijven. Dat doet ons als bestuur van SV Red Force goed en hopen hiermee onze toppers ook vaker bij uitwedstrijden op deze wijze te kunnen ondersteunen.

Het onthaal met o.a. fakkels bij het FBK Stadion geeft aan waar wij als SV Red Force voor willen staan, een 12e man/vrouw in goede en minder goede tijden. Simpelweg, omdat we trots zijn op jullie! Helaas konden we de confetti-kanonnen niet meer gebruiken, omdat de KNVB niet van sfeer houdt en deze in beslag hebben genomen. Dat is dan een bond, die vraagt om respect?!

Wij willen de speelsters en staf van FC Twente Vrouwen bedanken voor een onvergetelijk seizoen!  Felicienne, Danielle, Marloes, Anne  en Tessa, bedankt voor jullie inzet voor onze club en wij wensen jullie veel succes voor de toekomst!

3 Comments

 1. Judith Wietsmajun 1, 2013 at 19:58Reply

  Was een top wedstrijd gisteren. Erg genoten! Heeeeel jammer dat ado met hun ‘nep’ supporters wel confettikanonen mochten!

  Bedankt Dames 🙂

 2. Frank visserjun 1, 2013 at 20:07Reply

  Mooi verslag. Was idd een zeer geslaagde busreis en zal proberen er nog eens bij te zijn, zeker bij thuiswedstrijden ben ik weer op de tribune te vinden

 3. Gert Keljun 1, 2013 at 20:46Reply

  Goed verslag, het was ook mooi om te zien dat het Twente Voetbalkoor in Katwijk prominent aanwezig was. Mijn vrouw en ik gaan al geregeld naar de thuiswedstrijden. Wij zullen vanaf nu ook zeker vaker naar de uitwedstrijden gaan. Voetbalvrouwen FC Twente en Supportersvereniging Red Force bedankt en de groeten van een zeer TROTSE supporter.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons