Featured

FC Twente Vrouwen overtuigend naar bekerfinale na zesklapper tegen SC Heerenveen

mei 15, 2013 by FcTwenteVrouwen in Featured, Nieuws with 1 Comment

FC TWENTE VROUWEN OVERTUIGEND NAAR DE FINALE NA ZESKLAPPER TEGEN SC HEERENVEEN

Een sfeerverslag
Na een zinderende en zenuwslopende kwartfinale tussen FC Twente en Ajax, waarin de Tukkers na strafschoppen de halve finale bereikten, zou SC Heerenveen aan ons worden gekoppeld.

SC Heerenveen is al jaren een soort “Angstgegner” voor de Tukkers. In de BeNe League Orange wisten de Friezinnen op 12 oktober 2012 in Heerenveen FC Twente op een 0-0 te houden en in Enschede werd op 21 december 2012 pas 7 minuten voor tijd de winnende treffer door Anouk Dekker gescoord (2-1). Het geeft al aan, dat het zeker niet een te onderschatten tegenstander is.

Het is interessant om te zien of de Nederlandse kampioen de knop alweer heeft omgedraaid en ook hoe SC Heerenveen (derde in de BeNe League B) zich heeft ontwikkeld. De Friezinnen kunnen bogen op een goede thuis-serie en zien deze halve finale als “de wedstrijd van het jaar”.

Rond kwart over 3 wordt ik (Rob) opgepikt door Melani en Robin en gaan we naar Hengelo om met nog 3 die-hards de reis naar het Hoge Noorden te maken. Onderweg maken wij een culinaire stop in Steenwijk (McDonald’s) om vervolgens met een goed gevulde maag richting Heerenveen af te reizen.

Als we met onze auto’s het Sportcomplex Skoatterwâld in Heerenveen oprijden valt het ons op dat de spelersbus van FC Twente ook net is gearriveerd. Waar we met zonnig weer vertrokken is het weer inmiddels behoorlijk omgeslagen. Het is zwaar bewolkt en het regent.

We gaan naar de kantine en zien in een ooghoek de speelsters van FC Twente het veld inspecteren. Over dat veld of waar het voor door mag gaan, kom ik later nog op terug. Nadat de speelsters het veld hebben verlaten worden de tassen (met spandoeken en confetti-kanonnen) opgepakt en gaan we naar de tribune om onze actie voor te bereiden.

De vlaggen en de spandoeken (vervaardigd door Robin, Melani en Ronald) worden duidelijk zichtbaar opgehangen en ook de zwaaivlaggen worden klaargelegd op de tribune. Onze speelsters zullen en moeten het gevoel krijgen dat wij achter hun staan en dat het hun een enorme “boost” moet gaan bezorgen. Joop (de materiaalman) is de eerste die naar buiten komt en meteen een foto maakt van het geheel en de duim naar ons opsteekt. Dus: missie geslaagd!
De speelsters komen een voor een het veld op om aan hun “warming up” te beginnen.
De focus ligt duidelijk bij de wedstrijd en dat is een goed (voor)teken.

De wedstrijd

SC Heerenveen komt al vrij vroeg op een voorsprong. Bernou Hylkema rondt goed af na een assist van Vivianne Miedema. Ellen Jansen scoort al gauw de gelijkmaker voor de Tukkers. De Twentse vrouwen zijn wel dreigender, maar het afmaken van de kansen is een probleem. Dat wordt mede veroorzaakt door het veld, dat wel iets weg heeft van een rooiveld of dat er zojuist een stel Friese zwart-bonte koeien op heeft lopen grazen. De bal stuitert alle kanten op of de bal blijft gewoon “steken”in de modder. Toch komen de Tukkers uiteindelijk verdiend op een voorsprong. Marlous Pieete schiet de bal in de rebound langs keepster Roxanne van den Berg, die overigens de Friezinnen een tijdlang in de race hield met goede reddingen. Op het moment, dat iedereen al richtng de kantine loopt, mag de thuisploeg een hoekschop nemen aan de linkerzijde van het veld. Maruschka Waldus kan ongehinderd de gelijkmaker scoren voor de Friezinnen. Een lesje in effectiviteit!

Na de rust zou FC Twente het spel nadrukkelijk veranderen. Voor de rust werd er teveel “over de as” gevoetbald, waar de ruimte lag aan de zijkanten. Dat werd goed opgepikt door de speelsters. Shanice van de Sanden en Marlous Pieete kregen nu wel de ballen en zouden medeverantwoordelijk worden voor de ommekeer in de wedstrijd. Vrijwel direct na de pauze geeft Shanice van de Sanden een prima voorzet op Anouk Dekker, die uit de draai de Tukkers op een 2-3 zet. FC Twente speelt meer pressie en SC Heerenveen verliest steeds meer de “tweede bal”, waardoor er nog amper sprake is van een fatsoenlijke opbouw van achteruit.

De Tukkers krijgen steeds meer kansen, maar even zo vaak hapert de afronding of staat keepster Roxanne van den Berg in de weg. Op het moment, dat de thuisploeg zich langzaam aan onttrekt aan de druk van de Twentse Trots, valt dan eindelijk de bevrijdende 2-4. Ellen Jansen pikt de bal op rond de middencirkel en kan alleen afgaan op keepster Roxanne van den Berg en scoort. Na de 2-4 is het een gelopen koers. De Friezinnen moeten nu wel ruimtes laten vallen en daar wordt nu wel optimaal gebruik van gemaakt. Anouk Dekker maakt de 2-5 (fraaie actie in het 16-meter gebied en zelf afronden) en Ellen Jansen maakte haar derde treffer en de 2-6 voor FC Twente vlak voor tijd.

Na de wedstrijd komen de FC Twente speelsters richting onze tribune en bedanken ons voor de support en wij bedanken de speelsters voor hun puike prestatie (onder het ontsteken van de confetti-kanonnen)! Wij zijn niet trots, maar SUPERTROTS op onze speelsters, die hopelijk in Den Haag ook gaan vlammen. Aan ons zal het zeker niet liggen, want wij zullen er weer bij zijn!

FOTO’S: FC TWENTE MEDIA

One Comment

  1. Henk van der Hoevenmei 15, 2013 at 11:52Reply

    Ik heb de wedstrijd helaas niet zelf mee kunnen maken. Maar door de aanwezige leden van het bestuur van Red Force ben ik keurig op de hoogte gehouden. Super prestatie, van zowel het bestuur als de Vrouwen!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons