C5 / onder 14 nieuws

FC Twente C5 verovert punt bij koploper Rood Zwart C1

Rood Zwart C1 – FC Twente C5 1-1 (1-1)

1-0 Rood Zwart C1
1-1 Melanie Kok

Trainster Carin Bakhuis beschikte eindelijk weer eens over een volwaardige selectie. Topscoorster Maxime Bennink en Joos van Os waren door blessures nog niet inzetbaar.

De openingswedstrijd van het huidige seizoen vond plaats op het Trainingscentrum tegen Rood Zwart (de huidige lijstaanvoerder) en werd toen nog met 3-1 verloren.

Rood Zwart leed tot nu toe slechts 1 nederlaag en deze wedstrijd was dus een ideale mogelijkheid om te zien hoe de meiden van FC Twente C5 zich in de afgelopen maanden hebben ontwikkeld.

In de eerste helft probeerden de bezoeksters geleidelijk aan het initiatief naar zich toe te trekken door regelmatig de centrale verdedigers door te laten schuiven naar het middenveld.
De bezoeksters hebben dan wel meer balbezit, maar echte grote kansen levert het in de beginfase niet op. Rood Zwart probeert vooral gebruik te maken van de ruimtes die achter de Twentse defensie liggen.

De openingsgoal zou komen van Rood Zwart. Er wordt een bal tussen de Twentse verdediging gestoken en opgepikt door een aanvaller, die in een “1 tegen 1” duel de uitlopende keepster Romy Nijkamp kansloos laat (1-0). 

De Twentse meiden krijgen enkele kansen op de gelijkmaker, maar het benutten van de kansen blijft vooralsnog een probleem. Toch zou de verdiende gelijkmaker vallen!

Lisanne van Gurp wordt met een steekpass de diepte ingestuurd. De keeper van Rood Zwart probeert de bal voor de doorjagende Lisanne van Gurp weg te schieten, maar schiet de bal tegen Lisanne van Gurp aan. Melanie Kok is er als de kippen bij om zich over het speeltuig te ontfermen en schiet de bal in het net (1-1).

In de tweede helft zijn de beide teams op jacht naar de overwinning. Zowel de thuisploeg als de bezoeksters zoeken de aanval en de beste kansen zijn voor de bezoeksters.

Zo kwam Cheyenne van den Goorbergh enkele keren in een “1 tegen 1” duel te staan tegenover de keeper van Rood Zwart, maar miste ze jammerlijk. Nurija van Schoonhoven zag een treffer geannuleerd worden wegens vermeend buitenspel. Ook al was daar het niet iedereen over eens.

FC Twente C5 kan met gepaste trots terug kijken op de wedstrijd tegen de koploper Rood Zwart. 
Er is bij vlagen goed gespeeld en ook verdedigend stond het weer als een huis.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons