C5 / onder 14 nieuws

FC Twente C5 maakt vooral na rust indruk tegen ATC’65 C3

FC TWENTE C5 MAAKT VOORAL NA RUST INDRUK TEGEN ATC ’65 C3

FC Twente C5 – ATC ‘65 C3 2-2 (1-2)

0-1 ATC ’65 C3
1-1 Melanie Kok
1-2 ATC ‘65 C3
2-2 Melanie Kok

Trainster Carin Bakhuis had eindelijk weer een volwaardige selectie tot haar beschikking.
Natuurlijk waren er nog blessures (o.a. topscoorster Maxime Bennink en Danique Kerkdijk) en mochten speelsters Dorien Braakman en Ilse Schilderinck hun opwachting maken bij de Beloften (en zouden ook speelminuten krijgen tegen de kampioensploeg van RKTSV later op de dag).

 In de eerste helft trad de thuisploeg aan met het centrale duo Mira Jansen en Daisy de Boer, die waar mogelijk inschoven naar het middenveld om zo het spel naar zich toe te kunnen trekken. Melanie Kok en Nurija van Schoonhoven moesten dan zorgen voor de diepgang in het spel. Toch zouden de bezoekers al in de openingsfase enkele keren gevaarlijk voor het doel van Lisa Pool verschijnen, omdat er in de laatste linie enkele keren niet goed werd uitverdedigd. Keepster Lisa Pool deed haar werk naar behoren en daardoor bleef de thuisploeg nog in de wedstrijd. 

Ook de meiden van FC Twente lieten hun tanden zien, maar het vizier stond (nog) niet op scherp. Melanie Kok was in die fase dicht bij de openingstreffer, maar haar schot ging net voorlangs. Net op het moment dat FC Twente het spel onder controle leek te hebben is er een steekpass, waar een ATC ’65 aanvaller attent op reageert en in een “1 tegen 1” situatie Lisa Pool kansloos laat (0-1). Deze onverwachte tegenslag is het sein voor de meiden van FC Twente om er een schepje boven op te gooien. 

Vanaf het middenveld wordt een dieptepass verstuurd, die wordt opgepikt door Melanie Kok.

Zij controleert het speeltuig en haalt uit met een geplaatst schot, waar de ATC ’65 keeper geen antwoord op kan geven (1-1). Langzaam aan krijgt de thuisploeg meer mogelijkheden (Sabrine Ellouzi en Melanie Kok), maar het levert geen doelpunten op. ATC ’65 zal toch wel verrassend de score op 1-2 weten te brengen. Het is een kopie van het eerste doelpunt.

Een ATC ’65 aanvaller weet goed gebruik te maken van een steekpass achter de laatste linie en geeft ook de uitgekomen Lisa Pool geen kans (1-2).

Na de rust zal FC Twente het spel definitief naar zich toetrekken mede door het inbrengen van Laika Boerrigter. Zij is een moderne middenvelder, die inzicht weet te koppelen aan duelkracht, en ook in de “16” zich veelvuldig laat zien. Ook Lisanne van Gurp, die nu op de rechtsbuiten plaats zou gaan spelen, maakt zou een grote rol gaan vertolken in de tweede helft.

De thuisploeg zetten de bezoekers vast op de eigen helft en de eerste kansen zijn dan ook voor FC Twente. Lisanne van Gurp ziet een poging net over de lat gaan en dezelfde speelster weet Melanie Kok voor de keeper te zetten, maar haar schot gaat naast het doel. De druk op het doel van ATC ’65 neemt toe en uiteindelijk is het Melanie Kok, die met een fraai afstandsschot van 18 meter de gelijkmaker laat noteren (2-2). De bezoekers komen nog maar zelden in de buurt van het doel van Lisa Pool. Enerzijds doordat Laika Boerrigter en het centrale duo Daisy de Boer en Mira Jansen een “blok” vormen en de beide backs Tessa Cornet en Kelsey van der Laan hebben hun directe tegenstander ergens in hun broekzak zitten.

Het wachten is op de definitieve knock out voor ATC ’65. Lisanne van Gurp ziet een mogelijkheid in het zijnet belanden.
Een schot uit de tweede lijn van Daisy de Boer wordt eenvoudig gepakt door de ATC ’65 keeper.

De grootse kans is in de slotfase als Kelsey van der Laan aan de rechterzijde een hoekschop mag nemen. In een wirwar van speelsters belandt de bal in het doelgebied en de inzet van een FC Twente-speelster wordt door een ATC ’65-speler van de doellijn gehaald. Jammer, want het zou de beloning zijn geweest van een vermakelijke en goede tweede helft van FC Twente C5!

One Comment

 1. Rob Wallenburgapr 22, 2012 at 20:29Reply

  Beste ouders van ONZE C5 speelsters,

  Mocht u bij een komende wedstrijd foto’s maken,
  dan zouden wij graag een foto bij een verslag plaatsen!

  U kunt de foto(‘s) digitaal doormailen aan:

  info@fctwentevrouwen.nl

  Bij voorbaat dank!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons