C5 / onder 14 nieuws

FC Twente C5 bekroont prima seizoen met een zevenknaller

Hengelo C1 – FC Twente C5 1-7 (0-1)

0-1 Dorien Braakman
0-2 Ilse Schilderinck 
0-3 Monica Fadda
1-3 Hengelo C1
1-4 Laika Boerrigter
1-5 Nurija van Schoonhoven
1-6 Sabrine Ellouzi
1-7 Danique Kerkdijk

Trainster Carin Bakhuis kon in de laatste wedstrijd van het seizoen zowaar over alle speelsters beschikken. Ook de langdurig geblesseerde Joos van Os maakte deel uit van de selectie (en zou nog het laatste kwartier invallen).

Het centrale duo bestond uit Dorien Braakman en Daisy de Boer en Melanie Kok zou de rol van spelverdeler op haar schouders gaan nemen, In de eerste minuut laten de bezoeksters zien hoe je een doelpunt uit een boekje dient te maken. Een prima aanval vanaf de rechterzijde wordt afgerond door Dorien Braakman, die op het juiste moment diep gaat en de bal beheerst in het net weet te leggen (0-1).

De bezoeksters hebben welliswaar veel balbezit en een groot veldoverwicht, maar het tempo ligt te laag om Hengelo C1 op een grotere achterstand te kunnen zetten. FC Twente C5 creeert kansen, maar het vizier staat nog niet op scherp.

FC Twente probeert voornamelijk via het beweeglijke middenveld de vleugels te zoeken en waar mogelijk gebruik te maken van opkomende verdedigers of geplaatste dieptepassen van het cenrrale duo.

Na rust volgt er een gala-voorstelling van de Twentse meiden. Het tempo gaat omhoog en de jongens van Hengelo krijgen een lesje in voetbal. Vlak na de hervatting weet Ilse Schilderinck uit een fraaie vrije trap de score te verdubbelen (0-2).

Een geweldige cross-pass van verdediger Kelsey van der Laan wordt prima afgewerkt door Monica Fadda (0-3). Even is er een misverstand in de Twentse defensie, waarvan Hengelo optimaal profiteert (1-3). 
Het antwoord van de Twentse meiden laat nog geen minuut op zich wachten. Laika Boerrigter schiet de bal geplaatst in de kruising (1-4). Een kroonjuweel! Is de koek op? Nee, FC Twente C5 is ontketend en gaat op zoek naar meer.

Rechtsbuiten Nurija van Schoonhoven pikt haar doelpuntje mee (1-5) en Sabrine Ellouzi, die tegen haar oude club speelt, scoort uit een kluts-situatie 1-6. De laatste treffer komt op naam van Danique Kerkdijk, die uit een messcherpe corner, genomen door Kelsey van der Laan, de eindstand (1-7) voor haar rekening neemt.

Beginopstelling:
Lisa Pool, Kelsey van der Laan, Daisy de Boer, Dorien Braakman, Tessa Cornet, Ilse Schilderinck, Melanie Kok, Cheyenne van den Goorbergh, Nurija van Schoonhoven, Sabrine Ellouzi, Monica Fadda

Reserves (allen gespeeld):
Laika Boerrigter, Danique Kerkdijk, Joos van Os, Maxime Bennink, Mira Jansen, Lisanne van Gurp en Romy Nijkamp (keeper)

AFSCHEID

Ilse Schilderinck, Tessa Cornet en Dorien Braakman gaan de club verlaten en wij wensen ze veel plezier bij hun nieuwe club! 

Laika Boerrigter, Mira Jansen, keepster Lisa Pool, Danique Kerkdijk en Monica Fadda gaan spelen voor de Beloften!
Gefeliciteerd met jullie promotie en veel succes het komende seizoen!

Alle 8 vertrekkende speelsters kregen een publiekswissel en er werd na de wedstrijd een feestje gevierd op het veld met trainster Carin Bakhuis en assistent-trainer Niek Woesthuis, die helemaal nat werden gegooid!!! 
Meiden bedankt voor een top-seizoen!!

Meer wedstrijdfoto’s:  (met dank aan Danny de Boer)   

https://picasaweb.google.com/105985658734067424155/FCTwenteC5?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLrFvYCDqvbqkgE&feat=directlink

 

One Comment

 1. Rob Wallenburgmei 1, 2012 at 09:12Reply

  Zijn er meer ouders die een hele serie wedstrijdfoto’s op een site hebben staan en deze met ons en de speelsters willen delen?.

  Stuur dan even uw “link” naar:

  Info@fctwentevrouwen.nl

  Alvast bedankt!

  Bestuur SV Red Force

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons