C5 / onder 14 nieuws

FC TWENTE C5 BEHAALT IN STIJL HET KAMPIOENSCHAP

 

ACHILLES C1 NIET OPGEWASSEN TEGEN TIKA-TAKA VOETBAL VAN FC TWENTE C5

Coach Carin Bakhuis moest zichzelf eens goed in de ogen wrijven, want er zat geen een speelster in de lappenmand. In de “kampioenswedstrijd” tegen de jongens van Achilles Enschede kon ze de sterkste formatie het veld in sturen.

De betrouwbare keepster Danique de Vree op doel, de veelal inschuivende en opkomende backs Demi ter Maat en Felicia van Jaarsveld, de ijzersterke centrale verdedigers Joos van Os en Robin Verhoeven, spelmaakster Nurija van Schoonhoven, controleur Daisy de Boer, schakelspeelster Melanie Kok, de handige vleugelpeelsters Maxime Bennink en Kelsey van der Laan en de veelscorende spits Sabrine Ellouzi.

Een “kampioenswedstrijd” schijnt veelal verlammend te werken, maar daar was vanaf het eerste fluitsignaal niks van te merken bij onze toppers. Het grote verschil tussen de teams was niet alleen het vele balbezit van FC Twente C5, maar ook dat vrijwel iedereen “in beweging” was, waardoor er altijd gemakkelijk een “vrije man” (of moet je hier spreken van een “vrije meid”) werd gevonden.

Het vele balbezit leidde ook tot diverse kansen en het wachten was dan ook op de openingstreffer van FC Twente C5. Dat hierbij de hulp van een ongelukkige Achilles-speler voor nodig was, daar maalde niemand om.

FC Twente C5 bleef ook na de openingstreffer vrijwel continue in balbezit en als Achilles al eens aanstalten maakte om een spaarzame counter te lanceren, dan waren daar wel Joos van Os en Demi ter Maat, die zeer sterk speelden.

Het hoge tempo en de soepele manier van combineren deed denken aan het tiki-taka voetbal van Barcelona.
De tweede treffer van Maxime Bennink (na een fraaie combinatie en goed afgerond) leek voor de meiden de bevrijdende treffer te zijn en voor de jongens van Achilles de genadeslag. De kansen bleven zich aaneenrijgen, waarbij ook de paal en de lat nog eens werden geraakt. Sabrine Ellouzi, zou zoals wel vaker dit seizoen, goed profiteren van een fout in de defensie om de 0-3 te scoren.

Na de rust zou er door coach Carin Bakhuis veelvuldig worden gewisseld om ook keepster Romy Nijkamp (groot talent), Jeslin Niens (technisch begaafde middenvelder), Anne Bagherath (dynamische middenvelder), Lotte Morsink (kan op diverse posities goed uit de voeten), Fleur Kokhuis (opkomende back), Jasmijn Janssen (voetballende cenrale verdediger) en Maud Asbroek (kan ook op verschillende posities spelen) sppeltijd te geven.

Ook na de rust ligt het initiatief bij de meiden van FC Twente C5 en is het wachten op een hogere score. Sabrine Ellouzi zou heel fraai de vierde treffer voor haar rekening nemen. Invalster Fleur Kokhuis onderneemt een solo en laat vanaf 25 meter met een fraaie boogbal de Achilles keeper kansloos (0-5). Daisy de Boer bekroont een goede partij met een fraaie treffer (0-6). Vlak voor het einde van de wedstrijd als de bank van FC Twente al druk aan het feest vieren is maakt Achilles de eretreffer, maar daar maalt niemand om.

De meiden van FC Twente C5 zijn kampioen en dat wordt niet alleen op het veld, maar ook in de kleedkamer en kantine gevierd.

Overigens waren er niet alleen ouders en fans, maar ook enkele speelsters van de FC Twente Vrouwen die direct na hun training vanuit Hengelo naar Enschede waren afgereisd om onze toppers te steunen!!!

Toppers, bedankt voor een fantastisch seizoen en een dik verdiend kampioenschap!!!!!

Scoreverloop
15′ 0-1 e.d.
23′ 0-2 Maxime Bennink
34′ 0-3 Sabrine Ellouzi
40′ 0-4 Sabrine Ellouzi
50′ 0-5 Fleur Kokhuis
57′ 0-6 Daisy de Boer
59′ 1-6 cvv Achilles

Opstelling
de Vree, ter Maat, van Os, van Jaarsveld, Verhoeven, van Schoonhoven, de Boer, Kok, Bennink, Ellouzi, van der Laan

Wissels (allen gespeeld)
Nijkamp, Niens, Bagherath, Morsink, Kokhuis, Janssen, Asbroek

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons