C5 / onder 14 nieuws

FC Twente Beloften Vrouwen & C5 spelen beide gelijk

GFC C1 (jongens) – FC Twente C5
Datum: 23 Maart 2012
Resultaat: 1-1
Doelpuntenmaakster: Maxime Bennink
________________________________________________________________

ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ter Leede. Vlak voor rust kwam de thuisploeg uit Sassenheim op voorsprong, waarna Judith Westervelt tien minuten voor tijd de eindstand op het bord zette.

Gelijkwaardig

De wedstrijd van zaterdagmiddag kende twee verschillende spelbeelden met een eerste helft waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Zowel qua balbezit als in het creëren van kansen gingen de teams gelijk op. Echt veel uitgespeelde mogelijkheden vielen er niet te noteren. Het eerste kleine gevaar aan Twentse kant kwam van Judith Westervel die een kopbal over het vijandelijke doel zag verdwijnen. Daarna kwam Josien Jansen via rechts goed door, maar haar schot vanuit het zestienmetergebied was een prooi voor de keeper van Ter Leede. De thuisploeg kon hier geen kansen tegenover zetten, maar ging toch met een voorsprong rusten. Enkele minuten voor de pauzewas het raak uit een vrije trap. De bal viel tussen de FC Twente verdediging en doelvrouw Danielle de Seriere. Hierbij werd één van de speelsters van Ter Leede uit het oog verloren die vervolgens  vrij kon intikken.

Herpakken

Een tegenvaller voor de Beloften van FC Twente, waar trainer Joost du Gardijn al rekening hield met een 0-0 ruststand. “We dachten met die stand de kleedkamer op te gaan zoeken, maar uit het niets keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Maar de ploeg heeft zich goed herpakt.” En daarmee doelde de oefenmeester op het spel dat zijn team in de tweede helft op de mat legde. De bezoekers hadden na rust het overwicht en drukten Ter Leede steeds verder terug. ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen vergat echter dat overwicht in kansen uit te drukken.  Pas tien minuten voor tijd zorgde Judith Westervelt voor de gelijkmaker en tevens de eindstand met een van richting veranderd schot. Daarvoor hadSiri Worm haar ploeg ook al bijna langszij gebracht, toen ze vanuit een vrije trap de lat raakte.

Te weinig kansen

“Qua kansenverhouding waren we vandaag gelijkwaardig”, oordeelde Du Gardijn na afloop. “Ondanks ons overwicht in de tweede helft, hebben we te weinig afgedwongen om echte kansen te creëren. We kwamen goed door van achteruit naar het middenveld en de vleugelspelers, maar vervolgens lukte het ons niet om de vrije mensen te  vinden. Daarin moeten we ons verbeteren.”

Ter Leede – ATC’ 65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen: 1-1 (1-0)

Scoreverloop:
41’ TerLeede 1-0
80’ Westervelt 1-1

Opstelling:
De Seriere, Jansen (75’Boekelder), L. Bosveld, Lambers, Te Winkel, Klein Braskamp, Worm, Van Daelen, Westervelt, A. Bosveld, Berends

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volgende wedstrijd
 
FC Twente Birkirkara FC
Datum 8-8-2013
Tijdstip 19.00 uur
Stadion De Grolsch Veste, Enschede
Weekschema
Maandag Training 10:30
Dinsdag Training 10:30
Woensdag Training 10:30
Donderdag FC Twente – FC Birkirkara
19:00, De Grolsch Veste 
Vrijdag
Zaterdag WFC Osijek – FC Twente
19:00, Sportpark Slangenbeek
Zondag
Trainingstijden   onder voorbehoud.
Volg ons